piercinguri

Piercing-ul, o moda cu riscuri

Stiti ce ar trebui sa luati in considerare pentru a obtine un piercing? Cu siguranta este o intrebare pe care ne-am pus-o cu totii. Cu toate acestea, cei care nu au avut inca prima experienta, vor dori sa stie care sunt cele mai bune indicii de luat in considerare. Pentru a va ajuta in cautarea dvs., va prezentam cateva date pe care nu ar trebui sa le treceti cu vederea atunci cand obtineti un piercing nou.

Ce este piercing-ul?

Piercing este perforarea facuta intr-o alta parte decat lobul urechii, pentru a introduce cercei, inele sau alte ornamente. Motivele pot fi diferite, dar obiectivul este intotdeauna acelasi, pentru a decora corpul. In societatea occidentala, piercing-ul a fost popularizat de miscarea punk in anii ’70 si de atunci, nu a iesit din moda.

Oricine (barbat si femeie), la orice varsta, poate decide sa obtina un piercing, dar este esential sa se cunoasca riscurile la care sunt expusi si cum sa previna pentru a nu deveni o problema de sanatate.

Riscurile de a obtine un piercing

In conditii normale, dupa o perforatie, persoana nu trebuie sa se simta rau, astfel incat, puteti avea doar cateva simptome temporare, cum ar fi o mica durere, umflarea in zona perforata. Dar exista cazuri in care ceva nu merge bine.

Piercingul prezinta complicatii in pana la 10% din cazuri. Infectiile, alergiile, cicatricile, inflamatiile si hemoragiile sunt cele mai frecvente. Vizitati presaonline.net pentru alte informatii utile despre piercinguri, tatuaje, riscuri si altele.

Infectii si inflamatii cutanate din cauza lipsei de igiena in realizarea perforatiei si in ingrijirea ulterioara. Infectiile locale apar in 10-20% din cazuri.

Alergii la nichel. Exista multe tipuri de piele care reactioneaza la contactul cu acest material care este prezent in cercei, inclusiv in unele ustensilele folosite. Este cel mai frecvent intalnita dermatita.

Transmiterea bolilor cum ar fi hepatita B sau C si chiar HIV.

Cicatrizare. Exista tipuri de piele care tind sa se vindece formand cicatrici numite cheloide. La acest tip de oameni, piercing-ul nu este recomandat. Daca persoana nu cunoaste aceasta susceptibilitate si observa ca se formeaza o cicatrice de acest tip, foarte frecventa in buric, de exemplu, ar trebui sa elimine piercing-ul si sa consulte medicul.

Hemoragii. Unele organe, cum ar fi penisul sau limba, se caracterizeaza printr-o circulatie prolifica a sangelui, care poate prezenta sangerari mai pronuntate atunci cand este strapunsa.

 

Leave a Reply