beneficii inot

4 motive pentru care sa te apuci de inot

Pe langa faptul ca este benefic pentru muschii si articulatiile noastre si ne ofera o mai mare flexibilitate, inotul imbunatateste si coordonarea si promoveaza abilitatea noastra motorica.

4 motive pentru care sa te apuci de inot

Fara indoiala, inotul este una dintre cele mai benefice sporturi de apa care are cele mai multe beneficii pentru fiinta umana. Acest lucru se datoreaza faptului ca inotul implica in principal utilizarea membrelor corporale, ceea ce are consecinte pozitive asupra sanatatii noastre. Prin urmare, in timpul inotului, toate grupurile se misca intr-un mod coordonat, pe langa imbunatatirea rezistentei, fiind un sport aerobic. Acesta este modul in care va prezentam cele mai importante beneficii ale inotului.

1. Intarzie procesul de imbatranire

S-a dovedit ca inotul este de mare ajutor in combaterea procesului de imbatranire. Desi acesta din urma este imposibil de evitat, inotul poate intarzia in mod semnificativ dezvoltarea lui, ajutandu-ne sa ramanem tineri.

2. Ajutati la cresterea capacitatii motrice

Datorita tipului de activitate care trebuie facut in timpul inotului, corpul nostru este mai atent, in plus fata de cresterea capacitatii motrice. Dupa cum stim, inotul implica coordonarea extremitatilor noastre si respiratia. De asemenea, inotul ne ajuta sa avem un echilibru mai bun si sa avem un timp de reactie mai eficient si mai rapid. Pentru mai multe detalii viziteaza paginadesport.ro.

3. Imbunatateste memoria

Un alt beneficiu al inotului este ca aceasta activitate sau exercitiu ne amelioreaza memoria. Printre altele, acest lucru se datoreaza exercitiilor de respiratie care sunt puse in practica la inot, care oxigeneaza creierul intr-un mod mai bun, pe langa coordonarea motorie care determina creierul nostru sa creeze noi legaturi neurale.

4. Arderea unui numar mai mare de calorii

Fiind un exercitiu complet, inotul este una dintre cele mai bune optiuni pentru a arde cantitati mai mari de calorii. Desigur, acest lucru se datoreaza faptului ca apa face ca membrele noastre sa faca eforturi mai mari pentru a se misca. Acest lucru inseamna ca muschii nostri functioneaza de cinci pana la sase ori mai mult decat pe teren. Inotul ne permite sa ardem pana la 600 de calorii intr-o ora.

 

 

Leave a Reply