cum spalam un caine

Cum sa speli cainele in mod corect

Aducem un catel acasa si suntem incantati de tot ce poate face. Vrem sa ne jucam cu el, sa-l luam peste tot … Dar, de indata ce incepe rutina, ne dam seama ca avem multe probleme de rezolvat in fiecare zi: de la cumpararea celor mai bune alimente, pana la a invata cum sa-l spalam. Nu va faceti griji: este usor sa le rezolvati, cunoscand cateva trucuri.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa ne bucuram. Timpul de baie pentru cainele dvs. poate fi foarte distractiv daca stiti cum sa-l transformam intr-un moment de calitate de impartasit cu animalului dvs. Va oferim cateva sfaturi pentru a spala un caine in modul corect.

Cum sa speli cainele in mod corect

Pielea unui catelus genereaza cateva uleiuri benefice care le pastreaza blana stralucitoare. Daca il spalam prea des, o putem face sa se usuce si se va deteriora. Un interval rezonabil este de a face acest lucru la fiecare trei saptamani sau o luna, in conditii normale de murdarie.

cum spalam un caine

Cum sa spalam un caine

Cainele adult este mai usor de spala decat catelusii, dar are si complexitatea sa. Impartasim cateva recomandari despre cum sa facem acest lucru, astfel incat sa aveti un animal de companie curat si fericit. Intra pe kombi.ro pentru mai multe articole asemanatoare.

Sampon: este esential sa se utilizeze un sampon special pentru animale de companie si nu unul pentru oameni, deoarece aceste produse le pot deteriora blana.

Spatiu: primul lucru pe care trebuie sa-l facem inainte de a spala animalul de companie, este alegerea locului unde o vom face. Acesta poate fi in gradina, terasa sau intr-o baie mare sau spalatorie.

Precautii: inainte de a spala cainele, putem pune niste tampoane de bumbac in urechi, astfel incat apa sa nu intre si sa genereze disconfort sau infectii.

Temperatura apei: temperatura apei trebuie sa fie calda, astfel incat animalul sa se simta confortabil. Dupa cateva bai, va incepe sa se bucure foarte mult.

Blana: idealul este sa umeziti blana cainelui si apoi sa aplicati samponul pe spate, frecandu-l usor. Trebuie sa o faceti cu suficienta energie pentru a elimina murdaria.

Picioarele: primul lucru pe care trebuie sa-l atacam este murdaria acumulata pe picioarele animalului nostru de companie. Este o zona complicata, dar trebuie sa fie la fel de curata ca si celelalte.

Capul sau fata: ca si in cazul catelusilor, fata cainilor adulti este delicata. Prin urmare, atunci cand trecem samponul in aceasta zona, trebuie sa avem grija deosebita ca sapunul sa nu intre in urechi sau ochi.

Clatire: pentru a clati cainele, se recomanda sa-l luati de bot si sa turnati apa cu un recipient din plastic de la cap spre spate. In acest fel, se va raspandi prin coloana vertebrala si putem evita sapunul ramas in blana.

Uscarea: odata ce suntem siguri ca nu am lasat nici o urma de sampon pe corpul cainelui nostru si ca nu vom genera probleme dermatologice, putem trece la uscarea corpului. Idealul este sa o faceti cu un prosop moale.

Uscator: putem accelera procesul de uscare cu un uscator electric. Este un mod eficient de a face acest lucru si exista chiar si unele special concepute pentru caini care fac mai putin zgomot si nu ajung la temperaturi atat de ridicate.

Periajul: odata ce catelul este uscat, il putem peria pentru a face blana sa para mai stralucitoare. Acest pas se poate repeta de mai multe ori.

Jucarii: pentru a face ca timpul de baie sa fie o experienta distractiva pentru animalul nostru de companie, putem include si cateva jucarii. Oferta este foarte larga si cea mai mare parte este rezistenta la apa.

Dragoste: dupa baie, idealul este sa petrecem timp pentru a rasfata catelul, astfel incat sa inceapa sa asocieze acest moment cu o experienta placuta.

 

Leave a Reply