cu tratezi arsurile solare acasa

Cum tratezi acasa arsurile solare

Arsurile solare sunt cauzate de razele ultraviolete ale soarelui (raze UV). Prea multa expunere la lumina UV poate deteriora pielea, facand-o rosie si dureroasa. Simptomele pot sa nu apara imediat, ar putea dura pana la 5 ore pana la aparitia arsurilor solare. Arsurile solare dubleaza pericolul de a dezvolta melanom, o forma de cancer de piele.

Cel mai bun mod de a evita arsurile solare este prevenirea

Nu va expuneti la soare intre orele 10:00 – 16:00, cand soarele este cel mai puternic. Purtati imbracaminte potrivita pentru a va acoperi pielea, o palarie si ochelari de soare. In plus, trebuie sa aplicati o protectie solara eficienta pe zonele expuse ale pielii de mai multe ori pe zi.

Amintiti-va, arsurile solare se pot dezvolta pe pielea dumneavoastra inainte de a fi vazute, asa ca prudenta este esentiala. Cu toate acestea, daca suferiti de arsuri solare, puteti incerca anumite remedii de casa care pot ameliora mancarimea pielii si pot reduce inflamatia.

Remedii pentru arsuri solare

1. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi cu adevarat linistitor pe pielea arsa de soare datorita naturii sale alcaline. In plus, are proprietati aseptice care calmeaza senzatia de mancarime asociata arsurilor solare.

2. Ovaz

Ovazul poate ajuta la tratarea pielii arse de soare. Are proprietati relaxante care ajuta pielea sa isi pastreze umiditatea naturala si sa reduca iritarea.

3. Aloe Vera

Aloe are proprietati antiinflamatorii mari care ajuta in fata diferitelor simptome ale arsurilor solare. In plus, are proprietati calmante care pot ameliora durerea asociata cu arsurile solare.

4. Ceai negru

Ceaiul negru este plin de antioxidanti care sunt foarte avantajosi pentru tratamentul pielii iritare si a arsurilor solare. Ceaiul are tanini care ajuta la protejarea pielii de deteriorarea radiatiilor UV si reduce inflamatia, contribuind la restabilirea echilibrului pH-ului pielii.

5. Otet de cidru de mere

Un astringent urias este otetul de cidru de mere care poate ameliora durerea arsurilor solare si poate grabi procesul de vindecare. In plus, acidul acetic prezent in otetul de cidru de mere ajuta la atenuarea mancarii si a inflamatiei.

6. Comprese reci

Pentru a reduce inflamatia si durerea asociata arsurilor solare, compresele reci pot fi aplicate pe zona afectata. Compresele reci cauzeaza micsorarea vaselor de sange mici, ceea ce va reduce inflamatia.

 

 

 

Leave a Reply