cum se calca o camasa

Cum se calca corect o camasa

Este una dintre cele mai dificile piese cand vine vorba de inlaturarea cutelor si necesita multa grija. Va spunem niste secrete pentru o calcare perfecta si sigura.

In functie de tipul de tesatura si de design, imbracamintea poate necesita mai mult sau mai putina caldura, o doza de abur si / sau un anumit tip de calcare. Cunoscand cateva secrete, o puteti face sa arate ca noua.

Din fericire, exista cateva trucuri care pot face sarcina mai putin obositoare. Revizuim pas cu pas cum sa lasam o camasa fara cute si gata de utilizare. Alte articole interesante gasesti pe comunicatepresa365.com.

Cum sa calcam o camasa pas cu pas

Guler: pentru a calca o camasa, idealul este sa incepeti cu gulerul, care este unul dintre cele mai importante elemente ale imbracamintei. Asa ca, trebuie sa alocam timp necesar in aceasta zona.

Umeri: urmatorul pas il reprezinta umerii camasii. Pentru a face acest lucru, trebuie sa asezati camasa in fata mesei de calcat si sa glisati usor fierul pe ambele parti. Daca camasa este noua, aceasta operatie poate dura mai mult timp, deoarece pliurile din fabrica pot fi foarte marcate.

Mansete: odata ce gulerul si umerii sunt calcati, putem trece la mansete si maneci. Pentru aceasta parte, idealul este sa deschideti toti nasturii si sa incepeti calcarea in interiorul imbracamintei. Mansoanele sunt dublate, deci este nevoie de mai multa caldura decat in ​​alte zone. Odata ce partea interioara este calcata, putem trece la exteriorul mansetelor.

Maneci: manecile sunt o zona complicata, de aceea, este recomandat sa acordam o atentie deosebita. Pentru a le calca, trebuie mai intai sa incepem cu un brat si apoi sa mergem la celalalt. Probabil este una dintre cele mai dificile zone ale camasii, deoarece, idealul este sa nu existe nici un semn al fierului pe maneca. Pentru a evita acest lucru, este esential sa treceti fierul fierbinte pe ambele parti. Cum se face? Mai intai, punem maneca orizontal si treceti fierul fara a ajunge in partea superioara. In etapa urmatoare, intoarceti materialul care nu era in contact cu fierul si repetati operatia.

Piept: pentru a termina trebuie sa atacam cele mai largi parti ale imbracamintei, adica pieptul si spatele. Incepem de la piept si, pentru asta, punem partea din stanga a camasii pe masa si lasam restul tesaturii in jos. Toata aceasta parte are nevoie de caldura suficienta, deci probabil avem nevoie de mai multe treceri pentru a o face sa arate bine. Trebuie sa avem grija deosebita la butoniere.

Spate: in cele din urma, partea din spate a camasii. Spatele este o parte destul de simpla a calcarii, trebuie doar sa asezati imbracamintea si sa extindeti suprafata tesaturii in timpul calcatului.

cum se calca o camasa

Leave a Reply