moda culori 2019

Moda 2019 – ce culori se poarta in 2019

Din moment ce Pantone este autoritatea pentru culoarea-tendinta, luam rapoartele bianuale ale echipei ca pe evanghelie. Astazi, Pantone Color Institute a lansat raportul despre tendintele de culoare inainte de New York Fashion Week, subliniind culorile care vor fi dominante in colectiile de moda 2019, ceea ce va determina, in consecinta, tendintele de culoare pentru anul viitor. Lasam in urma Ultra Violet, culoarea anului 2018, si spunem bun venit noilor tendinte din primavara/vara 2019.

In fiecare an, echipa de la Institutul Pantone Color creeaza Raportul privind culoarea la moda din acel an; o imagine de ansamblu evidentiaza culorile de top pe care designerii de moda 2019 le prezinta la Saptamanile modei, care vor fi prezente in colectiile lor in sezonul viitor.

Moda 2019 – ce culori se poarta in 2019

Aproape toti cei din industria modei sunt familiarizati cu Pantone. Pantone este un sistem popular de potrivire a culorilor, care usureaza munca producatorilor de a creeze referinte, de a standardiza si de a potrivi culorile, chiar daca nu sunt in contact direct unul cu celalalt. In afara de moda, acest sistem a fost de asemenea utilizat pe scara larga in alte industrii, cum ar fi imprimarea, designul grafic si editarea.

Nuantele vibrante sunt la moda 2019

Prognoza trendului Pantone este dominata de „nuante pline de viata” care sunt un amestec de rosu si portocaliu stralucitor, dar constau, de asemenea, in tonuri usoare. Fiesta, Jester Red, Tumeric, Living Coral si Pink Peacock sunt pe partea mai indrazneata a spectrului, in timp ce Pepper Stem, Aspen Gold, Toffee, Lila Sweet si Mango Mojito par sa fie pe partea mai delicata. O paleta de neutre pentru moda de zi cu zi a fost de asemenea inclusa. Culorile din aceasta paleta includ Soia, Eclipse, Porumb dulce si Granit.

Directorul executiv Leatrice Eiseman a declarat ca, „dintr-o perspectiva psihologica, cu cat sunt mai aprinse culorile, cu atat mai puternici ne fac sa ne simtim.”

Raportul mentioneaza, de asemenea, ca lista culorilor este o reflectare a mentalitatii companiei pentru a inspira „increderea si spiritul” prin imputernicirea nuantelor. „Impreuna cu stilul de moda 2019 si strada, mentalitatea pentru primavara / vara anului 2019 depaseste sezonalitatea atat pentru barbati, cat si pentru femei. Vibrante, fara a fi fortate, nuantele evidentiate ne ilustreaza dorinta de autenticitate si nevoia noastra continua de creativitate si design relativ si accesibil „, adauga raportul.

A fost interesant sa vedem cum au pus in actiune designerii culoarea anului 2018, Ultra Violet, dar am fost, de asemenea, surprinsi pozitiv sa vedem alte nuante minunate care nu au fost mai putin puternice in ceea ce priveste stabilirea unei dispozitii speciale. Pentru primavara / vara anului 2019, este vorba despre culori care sunt puternice si inaltatoare.

moda 2019

Dispunand de 12 nuante colorate si patru tonuri neutre, raportul declara ca mentalitatea pentru primavara / vara anului 2019 „reflecta dorinta noastra de a face fata viitorului cu culori puternice care ofera incredere si spirit; culori care sunt inaltatoare; pline de bucurie care se predau la o expresie jucausa si ne duc pe o cale de creatii si combinatii neasteptate „, potrivit Pantone.

Pantone descrie culorile drept alegeri care „depasesc sezonalitatea atat pentru barbati, cat si pentru femei” si, la prima privire, pare a fi adevarat.

Institutul Pantone Color s-a implicat mult timp in domeniul designului de moda. Ca autoritate recunoscuta in domeniul culorilor, Institutul publica rapoarte de prognoza sezoniere privind tendintele actuale ale culorilor. Acesta a subliniat tendintele culorilor viitoare care pot forma industria modei in toamna/iarna 2019 in general: gri. Pe fashiondex.ro iti stau la dispozitie si alte noutati despre moda, frumusete, tendinte, etc.

Pentru toamna / iarna 2019/20, gri este tema dominanta pentru masini, textile de casa, interioare si barbati. Desi adesea considerata o culoare lipsita de emotie, gri este de fapt o culoare eclectica, dar obiectiva, care ofera o multime de oportunitati purtatorilor sa experimenteze si sa-si expuna gandirea mai profunda si este o culoare semnificativa pentru a reflecta lumea din jurul nostru.

Ca echilibru intre alb-negru, este culoarea subtila a cetii care sugereaza mister si orizonturi greu accesibile. Este, de asemenea, culoarea betonului si a drumului in orasul modern, icoana peisajelor metropolitane. Mai presus de toate, griul este considerat o baza excelenta neutra cand se potriveste cu alte culori, prezentand o declaratie de moda convingatoare pentru imbracaminte. Spre deosebire de culoarea anului 2018, anul viitor de aduce o paleta diversa de nuante pentru a ne da incredere si siguranta in noi insine.

Venerand departe de culorile pastelate stralucitoare de anul trecut, raportul Pantone Fashion Trend Color Trend pentru anul 2019 anticipeaza o paleta clasica si aprinsa.

culori la moda 2019

 

 

Leave a Reply