Ce trebuie să știi înainte de prima vizită la ginecolog

Multe femei se simt nervoase sau nesigure inainte de a vizita un ginecolog. Înseamnă a accepta că trupul s-a schimbat și că ați făcut pasul de la fată până la femeie. Înainte de prima întâlnire, iată câteva lucruri la care vă puteți aștepta și cum vă puteți pregăti.

Când trebuie să începeți examinările ginecologice?
Prima întâlnire va apărea probabil între 13 și 15 ani. Unele femei așteaptă să înceapă examinările ginecologice până când au raporturi sexuale pentru prima dată sau până când au un simptom sau o problemă, cum ar fi o scurgere vaginală anormală, arsuri vaginale, crampe menstruale puternice sau menstruații neregulate. Nu este nevoie să așteptați. Cu cât începeți mai devreme examenele regulate cu atât mai bine.

Ce se va întâmpla la prima întâlnire ginecologică?
Este normal să vă simțiți nervoase, dar nu aveți de ce să vă faceți griji. Prima dvs. întâlnire este de obicei foarte simplă, iar medicul dumneavoastră va petrece timpul să vă cunoască. Medicul va întreba despre dvs. și despre istoricul medical al familiei dvs. și despre sănătatea sexuală. Multe femei se pot simți inconfortabil să discute despre astfel de probleme personale, însă sinceritatea este importantă deoarece le va permite medicului să vă ofere orice ajutor de care aveți nevoie.

Ce sunt examenele ginecologice?
Există patru tipuri de examinări pe care le puteți avea în timpul vizitei dvs. Fiecare tip depinde de durata primei întâlniri, vârsta, istoricul sexual și dacă aveți sau nu simptome speciale. Dacă aveți de gând să faceți teste, medicul le va explica mai întâi, astfel încât să nu fiți nevoite să vă faceți griji. Medicul vă va instrui să mergeți la baie sau la o sală de schimbare pentru a vă dezbraca în privat și a vă pune o rochie. Este normal să vă simțiți inconfortabil de a fi goale, dar rochia vă va acoperi, iar medicul va descoperi doar zonele necesare examinării. De asemenea, nu uitați că toate femeile sunt testate în același mod.

 

 

Leave a Reply