Probleme de sănătate indicate de menstruație

Cel mai adesea, femeile cred că menstruația indică doar dacă sunt gravide sau nu. Crampele, balonarea, fluxul greu și durerile de spate sunt adesea considerate ca fiind doar o parte a ciclului care pur și simplu trebuie să fie îndurat.

Dar, în realitate, ciclul menstrual vă poate dezvălui o multitudine de informații despre sănătatea dumneavoastră. De la regularitate la flux și de la frecvență la durată, acordarea atenției pentru ciclul menstrual vă poate salva de la problemele majore de sănătate.

1. Sângerarea excesivă sau prelungită poate indica fibroame

Un fibroid este o creștere benignă, non-canceroasă care apare în sau în jurul uterului, care poate afecta ciclul menstrual și poate duce la sângerări excesive sau prelungite.

2. Ciclurile neregulate pot indica PCOS

Deși s-ar putea să fii fericit că ai perioade neregulate, cu siguranță nu e un semn bun pentru corpul tău. Un ciclu menstrual neregulat împreună cu alte simptome, cum ar fi obezitatea, părul excesiv al feței și al corpului, pierderea părului și acneea, este un indiciu puternic că puteți suferi de sindromul ovarului polichistic (PCOS).

3. Fluxul mai ușor poate indica stresul excesiv

Un flux sanguin mai ușor este frecvent la femeile care intră în perimenopauză sau menopauză sau la cei care utilizează metode hormonale de control al contracepției. Cu toate acestea, dacă aveți brusc un flux mai ușor în comparație cu perioadele anterioare, se poate datora fie modificărilor hormonale ale corpului, fie stresului în exces.

4. Ciclurile menstruale neregulate pot indica diabetul

Circumstanțele menstruale neobișnuit de lungi, extrem de neregulate sau rare pot fi legate de rezistența la insulină și de riscul de diabet zaharat de tip 2. De fapt, femeile supraponderale care au cicluri menstruale neregulate suferă, probabil, de diabet zaharat de tip 2. Rezistența la insulină afectează, de asemenea, ovarele, care, la rândul său, afectează ciclul menstrual.

5. Crampele insuportabile pot indica endometrioza

Crampele insuportabile și extrem de dureroase în timpul menstruației pot indica faptul că suferiți de endometrioză. Endometrioza apare atunci când țesutul endometrial, ale cărui linii interioare ale uterului cresc în afară. Țesutul devine „prins” în zona pelviană și abdomenul inferior, ducând la umflături și dureri extreme.

6. Sângerările vaginale anormale pot indica cancerul de col uterin

Sângerarea vaginală neregulată este cel mai frecvent simptom al cancerului de col uterin, care a fost cauza principală a deceselor cauzate de cancer pentru femeile americane. Cu toate acestea, acum este considerat cel mai simplu cancer de sex feminin pentru a preveni.

7. Pubertatea precoce sau întârziată poate indica o problemă tiroidiană

Din moment ce ciclul menstrual este condus de hormoni și tiroida joacă un rol important în producerea și reglarea hormonilor, pubertatea precoce sau întârziată ar putea fi o indicație a problemelor tiroidiene. De fapt, modificări vizibile ale perioadei, cum ar fi un flux mai ușor sau mai greu, dintr-o dată, pot indica probleme tiroidiene.

 

Leave a Reply