Cele mai bune platforme pentru a invata gratuit online

O lista cu cele mai bune platforme pentru a invata gratuit online, care vizeaza studentii, parintii, profesorii si antreprenorii.

De fiecare data cand exista mai multe entitati educationale care isi creeaza propria platforma educationala cu scopul de a oferi cursuri gratuite online, uneori ca o revendicare, alteori ca o strategie de brand, iar alteori pentru simplul fapt de a contribui cu un model de educatie online si deschis pentru toata lumea.

Educatia gratuita a condus, de asemenea, la crearea de multiple platforme in care puteti urma un numar mare de cursuri online gratuite.

Uneori aceste platforme ofera un model de produs hibrid; oferind atat cursuri gratuite, cat si cursuri platite.

Am incercat sa colectez in acest post pe cele pe care le consider cele mai bune site-uri web in care orice persoana poate fi pregatita datorita acestei oferte excelente.

Invatarea unei noi limbi este ceva care in fiecare zi devine mai necesar pentru dezvoltarea noastra personala si profesionala. Limba engleza este considerata o cerinta aproape indispensabila daca ne gandim sa incepem studiile in strainatate, indiferent de tara in care intentionam sa calatorim pentru a ne desfasura studiile. Alte limbi sunt din ce in ce mai importante intr-o lume globalizata, unde adesea o a doua limba nu este suficienta si incepe nevoia de a stapani o a treia si chiar a patra limba. Cu fundalul mentionat mai sus si multe alte situatii care apar in viata oamenilor, au fost dezvoltate multe platforme gratuite pentru a studia limbile straine. Aici vom prezenta cele mai populare platforme ca sa incepeti sa studiati acum.

1. Duolingo
Duolingo este o platforma excelenta care a castigat numeroase premii, printre care iPhone App pentru anul 2013 si cele mai bune dintre cele mai bune programe Google 2014. In prezent, ofera lectii in 19 limbi.

2. Busuu
Busuu este foarte asemanator cu Duolingo, cu exceptia faptului ca ofera doar 12 limbi, dar unele foarte unice. Busuu are o comunitate foarte mare de peste 50 de milioane de studenti. Cu toate acestea, aplicatia este disponibila numai pentru dispozitive Android si Apple.

3. Live Mocha
Live Mocha a fost una dintre primele platforme online care ofera invatarea limbilor gratuit de la lansarea sa in 2007. Unul dintre cele mai bune lucruri la Livemocha este acela ca ofera acces la vorbitori nativi, profesori si experti din intreaga lume din mai mult de 190 de tari. Comunitatea incurajeaza invatarea limbilor prin interactiune.

4. LingQ.com
Aceasta platforma a parcurs, de asemenea, un drum lung de la zilele sale de cursuri de baza de invatare a limbilor si de citire. Desi are o nuanta de desen animat si o interfata asemanatoare copilului, poate fi utilizata de orice cursant de limbi straine de orice varsta – si in orice stadiu (incepator pana la avansat).

5. BYKI
Platforma poate fi utilizata pentru a invata 74 de limbi diferite. BYKI se defineste ca o platforma „lider in cercetarea lingvistica”, este usor de inteles. BYKI se concentreaza pe predarea vocabularului ca introducere a limbii „adultii invata limbi straine prin cuvintele si frazele pe care le colecteaza in primul rand”.

 

 

 

Leave a Reply