Pilule contraceptive, cat de sigure sunt si ce beneficii prezinta

De mii de ani oamenii au folosit diferite metode contraceptive. Începând de astăzi, în 2017, oamenii au cele mai sigure și mai eficiente metode disponibile pentru utilizare. Există diferite tipuri care pot fi utilizate în funcție de ceea ce este cel mai bine pentru noi. Pentru a afla mai multe despre diferitele metode vă rugăm să nu ezitați să răsfoiți prin opțiunile de mai jos.

Alegerea unei metode contraceptive care se potrivește viața ta este cheia. Numai tu poti decide ce este mai bine pentru tine. Dar, uneori, alegerea corecta poate fi un pic copleșitoare.

Pilulele contraceptive

Pilulele contraceptive sunt un medicament pe care femeile trebuie să-l ia în fiecare zi pentru a preveni sarcina. Uneori, ele sunt denumite contraceptive orale sau „pilula“.

Pilulele contraceptive elibereaza hormoni la fel ca cele mai multe alte metode. Acești hormoni sunt substanțe chimice care afectează diferite părți ale corpului. Cele mai multe femei folosesc o pastila contraceptiva combinata, care conține atât estrogen cat si progesteron.

Cât de eficient este pilula?

Această metodă contraceptivă este de peste 99% eficienta in prevenirea sarcinii, atunci când este luata în mod corect, în același timp în fiecare zi. Acest lucru permite cantitatea corectă de hormoni pentru a intra in corpul tau la fiecare 24 de ore.

Din 100 de femei, mai puțin de 1 va ramane insarcinata daca pilula este luat regulat

Din 100 de femei, 9 vor rămâne gravide, dacă sunt luate luate incorect sau nu în fiecare zi

Diareea și vărsăturile pot reduce, de asemenea, eficacitatea pilulelor contraceptive. Discutați cu personalul medical în cazul în care acest lucru va continua și folositi o metodă de rezervă până când găsiți o soluție permanentă.

 

 

Leave a Reply