Menstruatia inainte de varsta de 12 ani poate fi legata de probleme de sanatate in viitor

Nu trebuie sa avem copii adolescenti pentru a ne da seama ca adolescenta soseste din ce in ce mai devreme. In general, fetele se confrunta cu anumite schimbari care pot avea adesea un impact negativ asupra sanatatii lor. In acest sens, un studiu a constatat ca menstruatia inainte de varsta de 12 ani poate fi legata de anumite probleme de sanatate mai tarziu, cum ar fi bolile cardiovasculare, printre altele. Aflati mai multe despre aceste descoperiri stiintifice de mai jos.

Posibilitatile cresc cu 10%

Intre 2006 si 2010, un grup de cercetatori au analizat datele de pe Biobank din Regatul Unit. Participantii (mai mult de o jumatate de milion de barbati si femei pana la varsta de 69 de ani) au completat formulare in care au raspuns la intrebari despre stilul lor de viata, istoricul medical si mediul lor. Studiul a aratat ca menstruatia inainte de varsta de 12 ani este unul dintre factorii care pot creste riscul de boli cardiovasculare si accidente vasculare cerebrale cu pana la 10%.

Importanta cercetarii

Desi exista inca multe de investigat in ceea ce priveste incidenta menstruatiei in sanatatea femeilor, acest studiu stabileste un precedent care trebuie luat in considerare. Desi s-a demonstrat deja ca exista diferente (chiar la nivel celular) intre barbati si femei, unele particularitati ale sanatatii femeilor par sa fie lasate deoparte de comunitatea stiintifica.

Desigur, nu ar trebui sa fim speriati de aceasta constatare si sa credem ca exista pericole grave in perioada menstruatiei. Este interesant faptul ca mediul stiintific incepe sa se uite mai profund la sanatatea femeilor si apoi sa fie capabil sa contribuie la prevenirea posibilelor boli.

 

Leave a Reply