Cum stiu daca sunt gay?

De la sfarsitul secolului al XIX-lea a fost lansat un val privind diversitatea practicilor sexuale existente si un domeniu foarte limitat la „abaterile” cuprinse in homosexualitate. Din acest motiv, multi oameni au in prezent indoieli si cauta orice forma de testare pentru a sti daca sunt sau nu homosexuali.

In multe locuri, prejudecatile au supravietuit pana in prezent, insa realitatea este ca sexualitatea are multiple moduri de a se manifesta.

Daca adaugam acest lucru cresterii fizice si dezvoltarii psiho-emotionale a oamenilor, este normal ca, la un moment dat, sa ne punem problema orientarii noastre sexuale.

Acesta este cel mai frecvent in timpul adolescentei, astfel incat intrebarea „Cum stiu daca sunt gay?” apare inainte sau dupa. De aceea este foarte important sa va raportati cu privire la acest subiect si ca, cu mare onestitate, initiati un proces de cunoastere de sine.

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoasteti daca sunteti homosexual este sa stiti ca in identitatea sexuala gasim trei aspecte fundamentale:

Identitatea de gen
Este perceptia pe care fiecare persoana o are despre sine, identificandu-se cu un anumit sex (clasificare feminina, masculina sau non-binara).

Rolul genului
Se refera la normele sociale, care sunt determinate cultural si considerate adecvate si „normale” in masculinitate sau feminitate.

Orientare sexuala
Aici este abordata atractia sexuala, emotionala, erotica a unei persoane.

O scurta auto-examinare

Mai jos, veti gasi o lista de intrebari pe care vi le puteti pune pentru a va explora orientarea sexuala. Este important sa fiti cinstit cu raspunsurile, pentru binele dvs.

Cand simtiti o atractie fata de cineva, la cine va uitati de obicei, o persoana de acelasi sex sau de sex opus?
Daca practicati masturbarea, la cine va ganditi la momentul orgasmului, la un barbat, la o femeie sau la ambele persoane?
Daca ati avut relatii sexuale sau contact sexual atat cu persoane de acelasi sex, cat si cu persoane de sex opus, cu care v-ati simtit mai bine? Care dintre relatii v-a oferit cea mai mare placere sexuala si emotionala?
Daca nu ati facut niciodata sex, cu cine doriti sa aveti o relatie, cu cineva de acelasi sex sau de sex opus?
Daca aveti vise erotice cand dormiti, cine apare in acele scene, barbati, femei sau ambii?

 

Leave a Reply