Beneficii surprinzătoare ale sportului asupra creierului copiilor

Mens sana în corpore sano” (o minte sănătoasă într-un corp sănătos), așa cum spune și vechea zicală, este confirmată în zilele noastre de numeroase studii. Unul dintre cele mai recente, ale căror concluzii au fost prezentate de specialiștii Universității din Montreal, susține că sportul este extrem de important pentru copii, nu numai pentru corpul lor, ci și pentru mintea lor.

În prezent, tot mai mulți părinți includ mișcarea în activitățile zilnice ale copiilor lor. Dansul, karate, tenisul, înotul, patinajul cu role, ciclismul și fotbalul, toate acestea pot fi bucurate de cei mici aproape imediat ce pot merge. Iar familiile care își stimulează copiii să se miște în mod regulat au observat, de asemenea, că micuții lor sunt mai bine organizați în școală, se concentrează mult mai bine, urmează regulile și își asumă o responsabilitate mai mare.

Cercetătorii canadieni explică acest lucru, arătând că sportul integrează copiii în echipe, cu obiective specifice și astfel învață un comportament sănătos. Aceste beneficii completează cele aduse de practicarea regulată a sportului în beneficiul corpurilor copiilor: este cunoscut faptul că cei mici implicați în activități sportive au un risc mai scăzut de obezitate. În plus, ei sunt mai sociabili, mai generoși și mai generoși cu colegii lor, încercând să îi sprijine, în special în sporturile de echipă. Specialiștii susțin că odată ce mușchii se dezvoltă în copilărie, vor fi mai ușor de întreținut pe toată durata vieții copilului, cu stimulare adecvată și activități sportive continue.

copii

Leave a Reply