3 tehnici despre cum sa eviti singuratatea

Singurătatea este o stare temporară pe care fiecare dintre noi o încearcă mai devreme sau mai târziu. Nu, nu este un fapt, este o stare, o trăire, un sentiment. E unul dintre acele momente în care toate gândurile pesimiste despre tine te încearcă și încep să ți se inducă păreri despre cât de neinteresantă ești ca persoană dacă nimeni nu se simte atras de tine. Primul lucru pe care îl poți face pentru o mai bună stare de psihic este acela de a te răzvrăti împotriva gândurilor de acest gen. E ușor să te lași pradă lor, însă dacă vrei să eviți capcanele minții de acest fel, indicat este să găsești o rezolvare pentru problema ta. Noi îți propunem trei soluții alternative prin care să spui adio singurătății tale!

iesi-cu-prietenii-in-oras

  1. Construiește legături sociale. Un lucru pe care niciodată nu trebuie să-l faci atunci când ești singur e acela de a rămâne în aceeași condiție. Evită să petreci prea mult timp în casă, de una singură, ci caută-ți permanent câte ceva de făcut. De preferat este să alegi activități care implică ieșitul afară și socializarea. De exemplu, poți merge la alergat sau îți poți face abonament la o sală de gimnastică. E o modalitate cel puțin interesantă de a interacționa cu oameni noi și de a construi legături sociale. E comod să stai acasă și să socializezi pe Internet sau pe rețelele cu acest specific, însă fără legături cu lumea exterioară, procesul de evitare al singurătății este inutil. Tendința de a te refugia în online sub impresia că ai suficienți prieteni acolo care abia așteaptă să vorbiți trebuie să dispară din obiceiurile tale duse la extrem.
  2. Ieși în oraș cu prietenii. Fie că vă rezervați o seară a fetelor într-un pub sau că pur și simplu aveți chef să dansați în club până nu mai știți de voi, astfel de ieșiri se soldează, aproape întotdeauna, cu noi achiziții în materie de legături sociale. Nici nu știi când în raza ta vizuală poate apărea o persoană care să-ți stârnească interesul, mai ales dacă este vorba despre un tip care-ți cade cu tronc. De asemenea, poți merge chiar la simple plimbări în aer liber, parcul fiind destinația cea mai frecvent utilizată pentru momente agreabile alături de prietenii apropiați.
  3. Încearcă modalități inventive de a cunoaște oameni noi. Speed-dating-ul îți sună distractiv? Ce-ar fi să încerci o dată? Sau ce spui despre perspectiva de a-ți lăsa norocul în mâinile Internetului? Tot mai mulți tineri își pun speranțele în puterea Internetului de a aduce oamenii potriviți în viețile noastre, fie că este vorba despre un potențial iubit, fie că ne rezumăm la a clădi prietenii de durată. Unele dintre acestea se pot transforma în legături de durată și în viața reală, așa că nu știi niciodată de unde poate apărea cel care-ți va da lumea peste cap, cât ai zice pește. Curios este faptul că site-urile de online dating capătă o din ce în ce mai mare importanță în prezent, mulți oameni alegând să-și lase viața sentimentală în mâinile puterii World Wide Web-ului. Dacă nu, știi că cel puțin este o modalitate distractivă și interesantă de a cunoaște oameni noi.

Leave a Reply