Aveți probleme în a vă aminti întâlnirile, articolele de care aveți nevoie la magazin sau unde ați pus cheile? Toată lumea are momente când uită câte ceva. Dacă acest lucru ți s-a întâmplat cu o frecvență tot mai mare, încearcă să faci câteva exerciții ușoare pentru creier în fiecare zi pentru a-ți îmbunătăți memoria.
Din fericire, antrenamentele mentale pot fi la fel de eficiente pentru creierul tău ca și antrenamentele fizice pentru corpul tău.
Începe cu primul sfat și apoi adaugă o idee în fiecare zi pentru a-ți îmbunătăți memoria:
1. Concentrează-te pe ceea ce încerci să-ți amintești. Acordă-ți timp să te gândești la ceea ce trebuie să-ți amintești, fie că este vorba despre o listă de nume, treburi sau elemente de cumpărat. Petreceți câteva momente pentru procesarea activă a gândurilor. Acest lucru iți poate ușura amintirea a ceea ce trebuie să-ți amintești în viitor.
2. Încercați să vă amintiți mai multe lucruri sau idei simultan, conectându-le în minte. Dacă doriți să memorați lista de produse alimentare, de exemplu, conectați elementele de care aveți nevoie împreună cu o anumită imagine sau acțiune în cap.
3. Personalizați-vă lista. Organizați liste în secțiuni scurte, ușor de gestionat și încercați să conectați elementele la ceva mai ușor de memorat. Îmbunătățiți memoria conectând liste de numere, de exemplu, la date personale relevante, cum ar fi ziua dvs. de naștere sau date istorice interesante.
4. Creați o imagine vizuală. Dacă încercați să vă amintiți numele unei persoane, vizualizați un obiect care vă va aminti în viitor.
5. Creați un acronim. Antrenați-vă creierul pentru a vă aminti obiectele într-o anumită secvență creând un cuvânt pentru a reprezenta obiectele. Încercați să utilizați prima literă a fiecărui element din lista dvs. de cumpărături pentru a forma un cuvânt.
6. Utilizați toate simțurile pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei. Verbal listați întâlnirile dvs. cu voce tare.
7. Chiar dacă nu folosiți lista sau o notă pentru a vă reaminti o întâlnire, simpla scriere a informațiilor va ajuta creierul să-o rețină.
8. Creați o rimă. Cum ați învățat alfabetul sau numărul de zile din fiecare lună când erați mici? Probabil că le-ați învățat cu ajutorul unui cântec sau a unei rime. Încercați să faceți același lucru cu nume, întâlniri și liste.
9. Faceți-o gestionabilă. Organizați o listă lungă în liste mai scurte care sunt mai ușor de memorat. În loc să încercați să vă amintiți mai multe elemente diferite, creați patru mini-liste cu doar trei lucruri pe care trebuie să le rețineți de la fiecare.
10. Fiți pozitiv. Nu vă îndoiți – creierul nostru poate face adesea mai mult decât ne dăm seama. Folosiți regulat aceste sfaturi pentru a vă îmbunătăți memoria și veți fi uimiți de cât de mult vă puteți aminti.